Artistes

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Ivan Mata Tamayo es caricaturista i il·lustrador. La seva obra es caracteritza per la seva habilitat per capturar l’essència dels subjectes.
És un cineasta i artista multidisciplinari. La seva obra inclou una varietat de documentals i projectes experimentals que destaquen per la capacitat d’explorar temàtiques socials i històriques.
Isabel Herguera, originària de Sant Sebastià, és una destacada artista visual, directora i productora d’animació espanyola.
Les seves peces, sempre crítiques amb les religions i l’extrema dreta, han estat perseguides a través d’amenaces i denúncies, fet que l’ha portat més d’una vegada davant els tribunals.
En les seves obres, hi podem trobar un ull que busca fer justícia i donar veu al silenci de les exhumacions o petites i grans lluites que ha afrontat Euskal Herria, en el transcurs per la Guerra Civil.
Resano ha impulsat ELLAS, un projecte participatiu de fotografia i memòria que busca reconèixer i donar visibilitat a les històries de vida de les dones dels Barris Alts de Bilbo.
Ballarí i coreògraf. Director de Kukai Dantza Konpainia. Ha participat en festivals internacionals de nombrosos països i ha estat set vegades Campió d’Euskadi d’Aurreskularis.
Més de 30 països han rebut Iratxe Ansa i Igor Bacovich, sigui per ballar, compartir la seva metodologia, posar en marxa la seva Metamorphosis International Residency, oferir la seva experiència en la generació d’obres d’art en col·laboració amb artistes associats o directament, crear.
És un escriptor-director nascut a Donostia l’any 1985. Llicenciat per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i becat de l’Obra Social “la Caixa” per estudiar un Màster of Arts a la London Film School.
Viu i treballa a Bilbao. El seu treball té un caràcter eminentment multidisciplinari. La fotografia conviu amb els objectes intervinguts i la instal·lació per explorar els conflictes, tant d’identitat com socials i polítics, de l’individu.
El collage és el mitjà artístic que utilitza Rebeka Elizegi per les seves peces de petit, mitjà i gran format, aplicant sempre la tècnica del collage manual clàssic a partir de l’exploració de materials diversos. A partir de fragments de la realitat -que ella mateixa reestructura- dona força i sentit al seu motiu transgressor.
A través d’un cos a cos tant físic com poètic, i des d’un present contemplatiu i ple d’allò que els materials i l’entorn han de mostrar-li, l’artista Elena Aitzkoa (Apodaka, Zigoitia, 1984) estableix un diàleg amb l’espai i ella mateixa que esdevé simultàniament obra, convivència i combat.