Mangrana9

Categoria
CB Arts
Territori
CBL Territori
Nascuda a Olvera, Cadis, va començar a formar-se en fotografia analògica a Madrid i després va acabar d’incidir-hi a Londres, on va graduar-se en Mitjans de Comunicació Audiovisual.
La major part de la seva vida l’ha passada a Sud-àfrica intentant erradicar la intolerància cap a la societat racialitzada amb preferència homosexual, en particular envers les dones lesbianes i persones transsexuals.
És llicenciat en Arts Visuals a la Universitat de Ciències i Arts Visuals de Chiapas i actualment té 7 exposicions. A més, d’haver participat en més de 20 mostres col·lectives per Mèxic, els Estats Units i Europa.
És una artista marroquina educada a Montreal i París i reconeguda internacionalment per les seves obres d’art contemporani, que posen el focus en qüestions socials relacionades amb les polítiques de gènere.
Va estudiar arquitectura, però després d’uns anys de professió s’adonà que el seu sentit estètic estava en guerra amb el que comportava la feina d’arquitecta. La seva voluntat era la de ser autònoma i dedicar-se a l’art.
La seva obra es caracteritza per utilitzar diferents suports visuals i sonors, fotografies i instal·lacions per tal de produir obres amb un rerefons antropològic, cosa que es pot comprovar amb la performance ‘Evviva il coltello!’
L’any 2017 van anunciar els plànols per realitzar una altra escultura, coneguda pel nom de ‘Vietnam Pieta’ i dissenyada per commemorar les víctimes de la massacre de la guerra del Vietnam.
Les seves peces, sempre crítiques amb les religions i l’extrema dreta, han estat perseguides a través d’amenaces i denúncies, fet que l’ha portat més d’una vegada davant els tribunals.
Actualment, exposa al Centre d’Art La Panera amb l’obra ‘Petjades plàstiques’, amb què qüestiona i posa el focus en l’emergència climàtica i humanitària.
L’artista de collage i fotògraf Vespe s’endinsa dins del seu univers creatiu i somiador, on explora noves societats imaginàries o reals que evoquen el color i les galàxies imaginatives de l’artista.
Aquesta naix a finals del 2022 amb la voluntat de cobrir una demanda de transformació social a través de les arts visuals i, així, poder generar un impacte de qualitat en l’entorn de manera directa amb els seus habitants.
Videògrafa i artista plàstica, va dirigir l’any 2003 el vídeo ‘Dansons’, on fusiona els arquetips francesos i algerians executant una panxa, ballant al ritme de l’himne nacional francès.