SCAN Tarragona dona el tret de sortida a l’11a edició

Igualada, 2000

Avui comença l’11a edició de l’SCAN Tarragona 2024, el festival internacional de fotografia que durant més d’una dècada ha destacat pel seu compromís amb la creació emergent i la reflexió crítica sobre la imatge en la societat actual. Amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i diverses entitats locals, aquest esdeveniment s’ha consolidat com una de les cites més importants de la fotografia contemporània a Espanya i Europa, i s’ha convertit en un punt de referència per a creadors i crítics que exploren noves formes d’expressió fotogràfica.

Des dels seus inicis el 2008, SCAN ha posat el focus en la fotografia emergent i la hibridació artística. Activitats com Talent Latent i la trobada FULL CONTACT s’han convertit en espais privilegiats per als artistes que busquen fer-se un lloc en el món de l’art contemporani. Enguany, Talent Latent torna amb l’exposició col·lectiva La ciutat revelada, comissariada per Érika Goyarrola, que explorarà les relacions entre la fotografia i l’espai urbà.

Un dels moments més esperats del festival és la trobada professional FULL CONTACT, que se celebrarà el dissabte 19 d’octubre al Teatret del Serrallo. Aquest espai, concebut per fomentar la interacció entre artistes emergents i agents del món de l’art, es caracteritza per la qualitat dels portafolis presentats i la proximitat en les relacions entre els participants. Laia Pulido, directora de Mangrana, juntament amb altres experts com Sonia Berger i Frederic Montornés, oferirà la seva visió crítica i ajudarà els joves fotògrafs a trobar noves oportunitats i connexions en la indústria artística.

El festival, que s’estén durant tot el mes d’octubre, novembre i part de desembre, ofereix una rica programació amb exposicions, tallers, visites comentades i presentacions de fotollibres. Algunes de les cites imperdibles inclouen la inauguració de Daídalos, una exposició que reuneix artistes de la regió mediterrània al voltant de la mitologia i la identitat, i el taller La ciutat (in)visible, enfocat en la integració de dones migrades a través de la fotografia.

Subscriu-te a la revista!

Accedeix a tot el contingut exclussiu i reb el nostre butlletí puntualment amb totes les novetats abans que ningú.
Per tal d'obtenir més informació sobre les diferents modalitats de subscripció que t'oferim, fes clic al següent botó:

Articles relacionats

SCAN Tarragona presenta una convocatòria per a la 7a edició de FULL CONTACT, que romandrà oberta fins al 26 de maig i es dirigeix a artistes emergents de la fotografia.
El festival de fotografia internacional SCAN obre la convocatòria del programa Talent Latent 2024. Aquesta iniciativa es dirigeix a fotògrafs i fotògrafes de tot el món per tal que puguin participar en l’exposició central del festival.
El Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona d’enguany posa el focus en la recuperació de la imatge com a recurs per incidir en la memòria col·lectiva, la qual es difon a través del concepte Traces.
El recorregut visual de l’SCAN d’enguany descobreix algunes de les realitats i seqüeles menys evidents dels conflictes bèl·lics dels darrers cent anys.
M'interessa patrocinar aquesta secció