Yapci Ramos

Yapci Ramos és artista visual, videoartista i fotògrafa. La seva obra s’enfoca en l’exploració de la identitat, la sexualitat i el territori mitjançant la creació d’instal·lacions multimèdia. Viu i treballa entre Tenerife, Barcelona i Nova York i la seva expressió artística es caracteritza per un enfocament emocional, físic i introspectiu. 

Els projectes de Ramos desafien la frontera de comoditat entre el cos i la societat, alhora que comprometen el funcionament complex de la psicologia interna i les expressions externes de la identitat. Una de les eines més destacades de Ramos és el seu propi cos, que utilitza com a mitjà per canalitzar els tabús, els rituals i la catarsi que modelen l’experiència de l’ésser.

L’artista ha dut a terme destacades residències artístiques a prestigioses institucions com The Watermill Center a Nova York, The Fountainhead Residency a Miami i Art Omi a Nova York. A més, ha participat en importants biennals com Rencontres Africaines de la Photographie a Bamako, la Triennal d’Angola a Luanda i la Biennal d’Art Contemporani del Carib a Aruba.

El treball de Yapci Ramos ha estat ressenyat en reconeguts mitjans de comunicació com El País, Forbes, Paper Magazine, Wall Street International Magazine, Cools, La Vanguardia i Observer, en què s’ha destacat l’impacte i la rellevància en l’àmbit de l’art contemporani.

Contacta amb l'artista:
info@yapciramos.com

Articles relacionats

Dedicat a l’estudi de la mística a través de l’art, aquesta edició no deixa en absolut indiferent. La necessitat d’entendre la transcendència ha portat les persones que la impulsen a fer-se preguntes a través de l’obra i la pràctica de diferents artistes.
Quin és el misteri de l’existència? Som lliures les persones o hi ha un mapa traçat en origen, allò que anomenem destí? Descobreix-ho amb nosaltres en aquest nou número de la revista.